• Het weerbericht voor België en Nederland.
  • Meerdaagse verwachtingen per regio.
Het weer in België en Nederland

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN VRIJDAG 2019-04-19

Zonnig en warm. EU-wet.

Goede morgen, jó reggelt.

Op deze dag in 2007 heeft de EU weer een zeer zinvolle wet aangenomen, namelijk dat het verboden is om de holocaust in de 2e wereldoorlog te ontkennen, en dat dat dus strafbaar is. U herkent een beetje sarcasme in mijn woorden? Dat kan kloppen want het is een "Wassen neus wet". Deze wet is namelijk niet erg effectief omdat het elk land vrij staat om zich aan die wet te houden, of zich er niet aan te houden. Het kostte de EU 6 jaar om deze wet er door te krijgen, want verschillende landen wilden er aanvullingen op, zoals een verbod op ontkennen van Jodenvervolging in Rwanda, verbod op ontkenning van schending van de mensenrechten door het Stalinistische bewind, et cetera. Een wet die nergens nagekomen wordt omdat alle EU-landen daar hun eigen wetten op nahouden. In Frankrijk, Litouwen, Oostenrijk, Polen, en Slowakije is Holocaust-ontkenning strafbaar. Ook Hongarije heeft er een eigen wet voor uitgevaardigd, sinds 1 april 2010 is het ontkennen, bagatelliseren of goedpraten van de Holocaust verboden en wordt dit bestraft met een gevangenisstraf van drie jaar. In Nederland is dit niet verboden maar kan het wel bestraft worden als groepsbelediging. In België is het strafbaar om misdrijven tegen de mensheid te ontkennen, of de genocide door de nazi's te ontkennen. Maar die dure EU-wet is niet meer dan een wassen neus want die wordt nergens gehandhaafd, landen hanteren hun eigen wet op dit gebied. En daar heeft de EU dan 6 jaar aan gewerkt.

Deze goede vrijdag zal het zeker ook goed weer zijn. De zon zal stralen vanaf de zonsopgang en mogelijk dat tegen de Belgisch-Franse grens de dag afgesloten wordt met een klein buitje, overdag is het ook daar prachtig zonnig weer. De temperaturen lopen dan ook weer mooi op, op de wadden blijft het fris met temperaturen rond de 14 graden, aan de westkust zal het met 17 graden aangenaam zijn, landinwaarts gaat het kwik richting de 24 graden. Lokaal kunnen er uitschieters naar boven of beneden voor komen, de verschillen tussen de kust en het binnenland zijn nogal groot en kunnen variëren. De wind zal matig zijn, aan de kust mogelijk vrij krachtig.

Vanavond en vannacht is het meest onbewolkt. De temperaturen komen uit rond de 11 graden.

Morgen zal het ook zonnig en warm worden, de temperaturen komen uit rond de 24 graden. De wind zal wat milder zijn dan vandaag, hooguit matig. Na morgen gaan de temperaturen wat dalen en komen uit rond de 20 graden, ook best nog aangenaam. Op 2e paasdag begint de bewolking wat toe te nemen maar het blijft wel droog. De wind blijft alle dagen matig, de nachttemperaturen gaan omlaag naar ongeveer 7 graden.

Spreuk van de dag:
Roept de koekoek rustig en regelmatig aan, schoon weer om eens lustig uit wandelen te gaan

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!


Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temperatuur:
19
Apr
14:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 28 KM/U uit het ONO. 18℃
19
Apr
17:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 30 KM/U uit het ONO. 17℃
19
Apr
20:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 30 KM/U uit het ONO. 15℃
19
Apr
23:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 27 KM/U uit het O. 13℃
20
Apr
2:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 21 KM/U uit het O. 11℃
20
Apr
5:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 19 KM/U uit het OZO. 11℃
20
Apr
8:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 17 KM/U uit het O. 10℃
20
Apr
11:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 18 KM/U uit het O. 11℃
20
Apr
14:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 20 KM/U uit het ONO. 12℃