Het weer in Hongarije

HET WEER IN BELGIË EN NEDERLAND

Voor het meerdaagse weerbericht
>>><<<

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN 29 FEBRUARI 2020

Het weer in België en Nederland

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!

Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temp:
29
Feb
4:00RainLichte regen. Bewolking: 100%. Wind: 31 KM/U uit het ZW. Regen: 1mm in 3 uur tijd.9℃
29
Feb
7:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 31 KM/U uit het ZZW. 9℃
29
Feb
10:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 31 KM/U uit het ZZW. 9℃
29
Feb
13:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 43 KM/U uit het ZZW. 11℃
29
Feb
16:00RainLichte regen. Bewolking: 100%. Wind: 36 KM/U uit het WZW. Regen: 2mm in 3 uur tijd.7℃
29
Feb
19:00RainLichte regen. Bewolking: 81%. Wind: 26 KM/U uit het ZW. 4℃
29
Feb
22:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 35%. Wind: 34 KM/U uit het ZZW. 4℃
1
Mar
1:00RainLichte regen. Bewolking: 29%. Wind: 37 KM/U uit het ZZW. 4℃
1
Mar
4:00RainLichte regen. Bewolking: 98%. Wind: 39 KM/U uit het ZZW. 5℃

Buien, mogelijk met hagel en onweer. Jarig.

Goede morgen, jó reggelt.

LET OP:
Zowel de Belgische als de Nederlandse Meteorologische Dienst waarschuwen vandaag voor zware rukwinden met snelheden van 75 tot 90 km/u (Code Geel).

Op deze dag:
Twee jaar geleden schreef ik in het "Verhaal van de dag" van 1 maart over Sonja Barend. Die zult u vast wel kennen toch? De koningin van de Talkshow, die haar talkshows altijd afsloot met de woorden: "Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op". De titel van dat verhaal van de dag was toen: "Niet jarig", en zoals u vast al gezien heeft is de titel van het verhaal van de dag vandaag: "Jarig". Wat is het geval? Sonja Barend is geboren op die ene schrikkeldag die maar eens in de vier jaar voor komt. Hoewel Sonja Barend 80 jaar geleden geboren is, viert ze vandaag dus pas haar 20e verjaardag. Geboren worden op de 29e februari is dus best bijzonder, in Nederland met zijn 17.425.943 inwoners zijn er ongeveer 11000 mensen vandaag jarig, en die mogen best een megafeest vieren hoor, over 4 jaar zijn ze pas weer jarig. Je zou zeggen dat je gemiddeld net zoveel kans hebt om op die ene schrikkeldag geboren te worden dan op enige andere dag, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Er is namelijk onderzoek naar gedaan in het vorige schrikkeljaar 2016. In februari van dat jaar werden er gemiddeld elke dag in heel Nederland 468 kinderen geboren, maar op de 29e werden er maar 466 kinderen geboren, er waren dus 2 moeders die uit alle macht hebben getracht om de geboorte uit te stellen, want wees eerlijk, jarig zijn op de 29 februari is niet leuk, je krijgt maar 25% van de verjaardagscadeautjes ten opzichte van andere mensen. Daarentegen is het aantal huwelijken dat op de 29e wordt afgesloten op deze dag weer hoger dan op andere februaridagen. Op de vorige schrikkeldag in 2016 trouwden er op de andere februari-maandagen (de schrikkeldag viel toen op een maandag) 277 stellen maar op de schrikkel-maandag trouwden er 486 stellen. Voor wie vandaag jarig is, of de trouwdag viert: "Van harte".

Het weer vandaag:
Vandaag begint de dag met wat lichte (sluier)bewolking, maar in de loop van de morgen neemt de bewolking flink toe en gaan er buien vallen, mogelijk met hagel en/of onweer. Daarbij gaat de wind toenemen en zijn er harde tot stormachtige windvlagen te verwachten. Aan het eind van de dag zal de bewolking weer af gaan nemen. De temperaturen lopen uiteen van rond de 10 graden in het westen tot rond de 12 a 13 graden in het oosten. De wind is matig tot krachtig landinwaarts, aan de kust krachtig tot stormachtig.

Vanavond en vannacht:
Er blijven wolkenvelden voorbij komen en aan de kust kunnen nog wat buien gaan vallen. De nachttemperaturen komen uit rond de 4 graden.

Langere termijn:
De komende dagen blijft de kans op regen of regenbuien groot, morgen zal de bewolking nog de overhand houden maar na morgen zal de bewolking wel wat af gaan nemen en ontstaat er wat ruimte voor de zon. De temperaturen schommelen rond de 8 graden de komende dagen, en de wind gaat geleidelijk wat afnemen, eerst nog een vrij krachtige wind maar na het weekend zal er hooguit nog een matige wind staan, meest uit zuidwestelijke richtingen.

Spreuk van de dag:
Op schrikkeldag (29 feb), gaat de zon vaak overstag.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.