• Het weerbericht voor België en Nederland.
  • Meerdaagse verwachtingen per regio.
Het weer in België en Nederland

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN ZATERDAG 2019-06-15

Eerst regen, later opklaringen. Twee dagen.

Goede morgen, jó reggelt.

LET OP: De Belgische Meteorologische Dienst waarschuwt vandaag voor zware regenbuien in de ochtenduren waarbij grote hoeveelheden hemelwater naar beneden kunnen komen, mogelijk gepaard gaand met onweersbuien (Code Geel).

Vandaag is het eigenlijk 2 dagen in 1 dag. Want om te beginnen is het vandaag de "Dag van de bouw", een dag die al sinds 2006 wordt gehouden en in het leven is geroepen door "Bouwend Nederland", de vereniging van bouw- en infrabedrijven. Vandaag worden bouwplaatsen opengesteld voor het publiek zodat u eens een kijkje kan nemen. En dat idee, bouwplaatsen 1 keer per jaar openstellen voor het publiek, bleek een goed idee, elk jaar komen daar toch zo'n 100.000 bezoekers op af. En voor wie niet zo geïnteresseerd is in een bouwplaats is het vandaag de "Dag van de architectuur", een dag die in het leven is geroepen door de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). En eigenlijk sluit dat mooi aan bij de Dag van de bouw, immers, als de bouw voltooid is is een bouwplaats geen bouwplaats meer, maar een stuk architectuur. En zo kun je vandaag naast bouwputten en bouwplaatsen ook gebouwen bezoeken, rondleidingen krijgen door gebouwen, en boot-, fiets- of wandelroutes volgen langs bijzondere gebouwen. Het is nog niet bekend of de Nederlandse Slopers Vereniging op deze dag de "Dag van de huizensloop" gaat instellen, dan zou het cirkeltje vandaag wel heel mooi rond zijn.

Vanmorgen trekt een regengebied van zuid naar noord over, en daar kan behoorlijk veel hemelwater bij naar beneden komen. In de loop van de morgen, tot net na het middaguur, zal de regen af gaan nemen. Het zal niet helemaal droog worden, er blijven wolken voorbij komen en een onweersbui is niet uit te sluiten, maar er komt ruimte voor de zon. De temperaturen lopen uiteen van rond de 17 graden aan de kust tot rond de 22 graden in het oosten. De wind is vandaag matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, en er kan nog een (onweers)bui gaan vallen. De nachttemperatuur ligt tussen de 15 graden in het westen en 12 graden in het oosten.

Morgen begint de dag met zonnige perioden maar in de loop van de dag zal de bewolking toenemen en daarmee wordt de kans op een bui ook groter. De temperatuur ligt rond de 18 graden aan de kust, tot rond de 22 graden landinwaarts. De wind neemt wat af en zal zwak tot matig worden. Na morgen blijft het wisselvallig, er zijn opklaringen maar ook buien. De temperaturen gaan wel wat omhoog, rond de 20 graden aan de kust, landinwaarts rond de 24 graden. De wind neemt nog wat verder af, en zal overwegend zwak zijn, aan de kust matig.

Spreuk van de dag:
Zorg wel voor de kinderwiegen, want met St. Vitus (15 jun) komen de vliegen.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!


Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temperatuur:
15
Jun
14:00RainMatige regen. Bewolking: 100%. Wind: 26 KM/U uit het NW. Regen: 3mm in 3 uur tijd.15℃
15
Jun
17:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 32%. Wind: 17 KM/U uit het W. 15℃
15
Jun
20:00CloudsLicht bewolkt. Bewolking: 16%. Wind: 17 KM/U uit het ZW. 15℃
15
Jun
23:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 17 KM/U uit het ZZW. 15℃
16
Jun
2:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 26 KM/U uit het ZZW. 15℃
16
Jun
5:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 26 KM/U uit het ZZW. 15℃
16
Jun
8:00CloudsLicht bewolkt. Bewolking: 16%. Wind: 31 KM/U uit het ZW. 15℃
16
Jun
11:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 33%. Wind: 29 KM/U uit het ZW. 15℃
16
Jun
14:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 33%. Wind: 21 KM/U uit het ZW. 15℃