Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2017-07-20 13:49:48

Onze App

Onze App

Toen onze weer-website online ging kregen we de tip om een "App" te maken voor "Het weer in Hongarije". Vandaag kan ik u het heugelijke feit melden dat er een "App" is waarmee u "Het weer in Hongarije" op elke Smartphone te bekijken is. Maar ik loop een beetje vooruit op het grote nieuws. Laten we beginnen bij het begin.

Wat is een "App"? Een app is een application. Dit is een toepassingsprogramma voor een smartphone, tablet-pc of computer. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is in feite niets anders dan een systeem om informatie op uw Smartphone, tablet-pc of computer weer te geven. Meestal gaat het om "App's" die gebruikt worden om informatie weer te geven op het kleine scherm van Smartphones.

Het grote nieuws is dat iedereen nu al een "App" op zijn Smartphone, tablet of pc heeft waarmee "Het weer in Hongarije" te bekijken is. U hoeft er zelf niet een "App" voor op te zoeken in een "App-store". U hoeft ook geen "App" te downloaden op uw Smartphone. U heeft die "App" al op uw Smartphone, tablet of computer. Deze "App" vind u op uw apparaat onder de titel: "Internet".

Veel websites bieden "App's" aan om informatie te bekijken op een Smartphone, omdat veel websites zo slecht zijn opgesteld in HTML (de programmeertaal waaruit websites opgebouwd zijn) en zo veel fouten bevatten in de HTML, dat die websites gewoon niet te bekijken zijn via de gewone internetbrowser van uw Smartphone. Soms ziet u via een Smartphone websites die volledig misvormd zijn. Computers en Tablets hebben vaak het vermogen om die fouten zelf te corrigeren. Maar Smartphones hebben beperkt vermogen, minder geheugen, en een klein beeldscherm waardoor Smartphones vaak niet die HTML-fouten kunnen corrigeren.

Heeft een website zo veel fouten in de HTML dat die website niet te bekijken is op een Smartphone, dan zijn er 2 opties. De website geheel opnieuw bouwen zonder HTML-fouten, of geld uitgeven aan het bouwen en verspreiden van een zogenaamde "App". Wij, "Het weer in Hongarije", hebben op de eerste plaats geen geld om uit te geven aan "App's", maar wij hebben ook geen "App's" nodig. Onze website is geheel foutloos opgesteld in HTML.

Toch zit er dan een beperking aan het bekijken van een website (die gebouwd is in foutloos HTML) op een Smartphone. Een "gewone" website is namelijk veel te groot voor het kleine scherm van een Smartphone. Vaak moet je bij een website die bedoeld is om op een computer te bekijken de pagina op een Smartphone "inzoomen". Zonder inzoomen is de pagina zover verkleind (om weergegeven te kunnen worden op het kleine scherm van een Smartphone) dat de teksten op die website niet te lezen zijn.

Nu komen we toe aan het grote nieuws. Op de website "Het weer in Hongarije" hebben we een systeem ingebouwd dat zelf kan zien of u onze website bezoekt met een computer (of tablet-pc), of met een Smartphone. En als u onze website bezoekt met een Smartphone ziet u automatisch een speciaal aangepaste webpagina voor uw Smartphone. Alle informatie van de "gewone" website staat er op. Maar dan met minder foto's om het laden van de pagina te versnellen, en de pagina is qua formaat aangepast op het scherm van uw Smartphone. U hoeft niet te zoomen, u kunt eenvoudig over de pagina heen scrollen. Dit heet een "Mobile website".

U kunt gewoon met uw Smartphone naar de website www.hetweerinhongarije.nl gaan, en u ziet automatisch een pagina die aangepast is aan het scherm van uw Smartphone. Bovenaan de pagina ziet u dan het woord "Menu", als u daar op "klikt" ziet u een menu naar de verschillende pagina's van onze website.

Dat u onze website gewoon goed kunt bekijken op uw Smartphone heeft een aantal voordelen. Op de eerste plaats hoeft u niet een speciale "App" te downloaden op uw Smartphone. Dus het kost u geen opslagruimte in het geheugen van uw Smartphone. Verder zijn "App's" systeem gebonden. Een Android-App werkt niet op een iPhone, en een iPhone-App werkt niet op een Windows-Smartphone. Onze Mobile-Website werkt op elke Smartphone. Verder weet u hierdoor dat wij tijd en moeite investeren in het correct neerzetten van onze website. De HTML is geheel correct en foutloos. Dat kost wat werk, maar dat hebben we graag over voor de bezoekers van onze website. Dit vinden wij grote voordelen. Voordelen voor U als bezoeker van onze weer-website.

Wilt u zien welke websites opgebouwd zijn in foutloos HTML? Ga dan naar de website van W3C (World Wide Web Consortium), die hebben een website-checker waarmee u eenvoudig zelf kunt zien welke websites opgebouwd zijn met correct gebruik van HTML. De link naar deze HTML-checker is: https://validator.w3.org/

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.