Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2017-07-28 11:08:21

VERANDERLIJK, ALS EEN WEER-WEBSITE

VERANDERLIJK, ALS EEN WEER-WEBSITE

Inmiddels is "Het weer in Hongarije" al weer een paar weken online. En we mogen nu al concluderen dat de berichtgeving van "Het weer in Hongarije" een groot succes is. Zowel op Facebook als op de website lezen elke dag talloze mensen het weerbericht.

Niets is zo veranderlijk als een weer-website. Natuurlijk staat er elke dag andere informatie op een website die weersverwachtingen publiceert. Maar "Het weer in Hongarije" verandert ook als dat nodig is. Er bleek behoefte te zijn aan een duidelijke overzichtelijke weerkaart. Sinds een paar dagen staat er een nette weerkaart op de website. Ook was er behoefte aan een groter aantal gespecificeerde regio's. Ook dat is gerealiseerd door toevoeging van 6 plaatsen in de regio-kiezer. Het aantal regio's waarvoor een (meerdaagse) weersverwachting beschikbaar is staat daarmee op 16, en elke regio is terug te vinden op de weerkaart zodat u in 1 oogopslag kunt zien wat de verwachtingen zijn voor uw regio.  Maar daar houden de veranderingen niet op!

Is het u al eens opgevallen dat alle weerdiensten er soms totaal naast zitten met hun weersverwachting? Nou kan ik heel interessant gaan doen, en een prachtig verhaal afsteken waarom het weer soms zo onvoorspelbaar is, en met termen gaan gooien als "de regenschaduw van de alpen", "de kom waarin Hongarije in ligt", "de invloed van de bergketens", "de hoogteverschillen van het Hongaarse landschap", en ga zo nog maar even door. Maar wat heeft u daar aan? Een hoop woorden die weinig aan het feit veranderen dat een weersverwachting soms totaal naast de feiten staat. De website "Het weer in Hongarije" gaat daar anders mee om. Op die onvoorspelbaarheid reageren wij niet met een wirwar van mooie termen waar u niets aan heeft.

"Het weer in Hongarije" maakt gebruik van de informatie van weerdienst "Wunderground". Deze weerdienst heeft onschatbaar veel informatie en weersverwachtingen beschikbaar voor weer-websites, die ook nog eens voortdurend up-to-date is. En daardoor is het mogelijk om de weersverwachting meerdere keren per dag aan te passen aan veranderende omstandigheden. Vanaf nu vindt u dus meerdere keren per dag een nieuwe weerkaart op de website, nieuwe weersverwachtingen per regio, en nieuwe meerdaagse verwachtingen per regio. En omdat 's avonds niemand meer iets heeft aan het weerbericht van overdag wordt er hard gewerkt aan het "nacht-weerkaartje" dat 's avonds en 's nachts op de website weergegeven zal worden. Het weerpraatje (op de voorpagina van de website en op de Facebook-pagina) zal wel elke dag eenmalig worden geplaatst, vroeg in de morgen.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.