Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2017-08-21 11:02:45

Onzin over zonsverduisteringen.

Onzin over zonsverduisteringen.

Kent u de berichten? "Er komt een hoogst zeldzame volledige zonsverduistering op die-en-die-dag". Jaja, hoogst zeldzaam, heel bijzonder. Tot je een keer luistert naar Neil deGrasse Tyson. Dat is 1 een bekende astrofysicus en wetenschapscommunicator, wellicht bekendste op dit moment. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses en humoristische manier van het uitleggen van fenomenen.

Vraag aan Neil DeGrasse Tyson hoe bijzonder en zeldzaam volledige zonsverduisteringen zijn, en hij zal zijn lachen niet in kunnen houden. Volledige zonsverduisteringen komen elke 2,5 jaar voor, gedeeltelijke zonsverduisteringen zelfs meerdere keren per jaar. Dus als u een zonsverduistering zeldzaam noemt, mag u bv verkiezingen voor de 2e kamer, de Olympische spelen en de APK-keuring van uw auto voortaan betitelen als hoogst zeldzaam. Echte rariteiten die zelden voorkomen.

Zonsverduisteringen zijn wel spectaculair, en bijzonder om te zien. Dat de zon opeens verdwijnt is bijzonder. Dat het overdag opeens nacht lijkt, is bijzonder. Maar dat het zeldzaam is? Nee, dat is het niet.

Vandaag krijgt Amerika te maken met een zonsverduistering. En alle media, ja, zelfs de Mythbusters op Facebook, melden dit zeldzame natuurfenomeen. En even moet ik net zo lachen als Neil DeGrasse Tyson.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.