Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2017-09-06 17:40:14

Meteorologische herfst? Onzin.

Meteorologische herfst? Onzin.

U heeft het vast wel gezien op Facebook, alle meldingen van mensen die beweren dat de herfst al begonnen is. En als je dan zegt dat de herfst op 21 september begint wordt er meteen geroepen dat het de "Meteorologische herfst" is. En niemand die er vragen bij stelt, het weer is nog zomers, jaren, nee, eeuwenlang begon de herfst op 21 september, maar toch moet iedereen meteen vermelden dat de "meteorologische herfst" is begonnen. Maar als je dan vraagt of die mensen weten wat de meteorologische herfst is moeten ze je meestal het antwoord schuldig blijven.

Wat is de "meteorologische herfst"? De "meteorologische seizoenen" zijn vastgelegd aan de hand van internationale afspraken. Een seizoen dient 3 maanden te duren, en elk seizoen dient op de 1e dag van een maand te beginnen. Maar de mensen die die afspraken gemaakt hebben realiseren zich niet dat de natuur zich niet laat vangen in internationale afspraken. De seizoenen beginnen niet 3 weken eerder omdat er een aantal mensen zijn die beweren dat ze het beter weten dan de natuur.

Wat is de "astronomische herfst"? De astronomische seizoenen zijn bepaald aan de hand van de positie van de zon ten opzichte van de aarde, en hebben daarom geen vaste datum. De aarde draait om een schuine as ten opzichte van de zon, en dat veroorzaakt de verschillen in seizoenen. De Astronomische seizoenen zijn dus bepaald aan... hoe de seizoenen verlopen. Niet netjes op de 1e dag van een maand, maar wanneer het seizoen wisselt.

Dus laten we samen een afspraak maken die in gaat tegen de afspraak van de mensen die de meteorologische seizoenen bedacht hebben. Laten we afspreken dat we pas weer de wisseling van een seizoen melden als het seizoen ook daadwerkelijk wisselt? De herfst begint dus dit jaar op de 21e september. En het is nu dus nog zomer. Ik wens iedereen dan ook nog een paar heerlijke zomerweken toe! de herfst komt echt vroeg genoeg.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.