Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2019-07-03 07:35:00

HOERA, TWEE JAAR!

HOERA, TWEE JAAR!

Wie de rechterkolom van onze Facebook-pagina in de gaten heeft gehouden zal het al hebben gezien (Want daar staat: "Pagina gemaakt: 3 juli 2017"). Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat "Het weer in Hongarije" begon met het publiceren van weerberichten. Samen met weerman Petrus begon weervrouw Danielle met het opstellen van een dagelijks weerbericht voor Hongarije in de Nederlandse taal.

Aanvankelijk namen veel mensen aan dat "Het weer in Hongarije" een initiatief was van weerman Petrus, maar het was weervrouw Danielle die vanaf het begin de initiatieven nam. Petrus zorgde voor de technische ondersteuning door het bouwen van een website, maar de motivatie en coördinatie was in handen van weervrouw Danielle.

Het eerste weerbericht op 3 juli 2017 was summier, een korte beschrijving van het verwachtte weer voor die dag, maar het weerbericht zou al snel uitgebreid worden met een weerspreuk van de dag, een verhaal van de dag, vermelding van de naamdagen zoals die in Hongarije gehanteerd worden, en de koers van de Forint ten opzichte van de Euro, en gezondheid-nieuws in relatie tot het weer die dag. Ook is er al een behoorlijke tijd elke dag een weerbericht voor België en Nederland te vinden bij "Het weer in Hongarije".

De doelstelling van "Het weer in Hongarije" mag duidelijk zijn, een prettig leesbaar weerbericht, laagdrempelig en niet al te technisch, en met verantwoording door onder andere weerwaarschuwingen van de Hongaarse Meteorologische Dienst op te nemen in het weerbericht. Uiteindelijk bleek dat een succes te zijn, "Het weer in Hongarije" heeft intussen ettelijke vaste lezers, duizenden en duizenden "Vind ik leuks" op de website www.hetweerinhongarije.nl (op het moment meer dan 23 duizend), en ook het aantal volgers op Facebook groeit nog dagelijks (momenteel 1099).

Intussen heeft "Het weer in Hongarije" al enige tijd geleden een nieuwe activiteit gestart, weerberichten middels video, waarbij weervrouw Danielle bij mensen op bezoek gaat om vanaf locatie het weerbericht te presenteren. Voorlopig nog vooral in de omgeving van ons weerstation Lakocsa in verband met reistijden, maar over enige tijd zal dit ook uitgebreid worden tot weerberichten vanuit heel Hongarije, daar wordt hard aan gewerkt.

Weervrouw Danielle is overigens niet zomaar een weerpraatjes-weervrouw, na een cursus bij de Universiteit van Harvard en de Universiteit van Berkeley die ze met goed gevolg heeft afgelegd, is haar kennisniveau op het gebied van het weer en meteorologie uitstekend. Ook weerman Petrus heeft cursussen gedaan op het gebied van Meteorologie, bij de Universiteit van Harvard, de Universiteit van Berkeley en de universiteit van Reading, en ook hij heeft deze met goed gevolg afgelegd. Beiden beschikken dan ook over verschillende geverifieerde certificaten van de genoemde universiteiten.

Natuurlijk heeft "Het weer in Hongarije" ook tegenstand gekend, weervrouw Danielle en weerman Petrus werden geridiculiseerd, zwart gepraat en afgeschilderd als charlatans en na-apers. Wij kiezen er voor om niet (meer) in te gaan tegen deze kinderachtige acties van anderen, wij doen ons ding, we gaan sowieso door met het verzorgen van het dagelijkse weerbericht, en zijn vast van plan om de trend die we gezet hebben, nu al 2 jaar lang zonder 1 dag over te slaan een weerbericht verzorgen, voort te zetten.

Tot slot willen we alle mensen die onze weerberichten lezen bedanken, zonder lezers is een weerbericht niet meer dan een verzameling woorden. Eigenlijk zijn jullie "Het weer in Hongarije". Wij, weervrouw Danielle en weerman Petrus, zijn slechts een onderdeel van iets wat veel groter is. Dus mogen we jullie, het publiek, feliciteren met jullie 2-jarig bestaan?

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.