Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2019-07-13 16:38:29

Sproeinieuws

Sproeinieuws

Omdat de Katastrofavedelem de strijd tegen de muggen begon te verliezen is besloten om te gaan sproeien met een meer effectief middel: Deltamethrin. Omdat dit middel meer schadelijk is voor het milieu zal er gespoten worden met een concentratie die 10 keer meer verdund is dan wat er in de landbouw wordt gebruikt. Toch is het raadzaam om tijdens het sproeien binnen te blijven, (huis)dieren zoveel mogelijk binnen te zetten, en minstens een uur te wachten na het sproeien voordat u zelf en de dieren weer naar buiten mogen.

Deltamethrin is een EU-goedgekeurd middel dat volwassen muggen doodt. Het middel wordt snel afgebroken, en is zo sterk verdund dat het geen effect zal hebben op insectenetende dieren zoals vogels. Toch is dit middel sterker dan het middel waar normaal gesproken mee gesproeid wordt, dus enige voorzichtigheid is geboden, blijf binnen tijdens het sproeien. Imkers wordt aangeraden om de bijenkasten op sproeidagen gesloten te houden.

Er is gekozen voor het inzetten van dit middel omdat de volksgezondheid in gevaar is gekomen door de ongecontroleerde vermeerdering van muggenpopulaties, en omdat het "normale" middel deze vermeerdering niet onder controle kan krijgen door het natte weer van de afgelopen tijd.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.