Het weer in Hongarije

Redactionele artikelen

ARTIKEL GESCHREVEN OP 2019-09-05 15:50:57

De nieuwe website is klaar.

De nieuwe website is klaar.

Na geruime tijd gewerkt te hebben aan onze nieuwe website is het eindelijk zo ver, na 2 jaar, 2 maanden en 2 dagen dienst te hebben gedaan is de oude website vervangen door een nieuwe website. En er is veel veranderd, maar toch is eigenlijk ook veel hetzelfde gebleven. We sommen het even voor u op:

BOOTSTRAP:
Toen onze website ruim 2 jaar geleden online ging gebruikten ruim 80% van de bezoekers een desktopcomputer of laptop om de site te bekijken. Intussen is dat veranderd, ruim 75% van de bezoekers van onze website gebruikt een mobiel apparaat (smartphone of tablet). Door een website in Bootstrap te ontwikkelen is de site zowel op laptop en pc, als op mobiele apparaten zeer goed te bekijken, elke pagina past zich aan aan het formaat van het scherm.

HTML5 EN CSS

Dit is voor velen een soort abracadabra, maar het is in feite de taal waarin de website communiceert met uw apparaat (computer, smartphone, etc.). Veel websites worden in gebrekkig en met fouten doorspekt HTML/CSS opgesteld. Onze nieuwe website heeft 0 fouten in deze communicatie met uw apparaat. Onderaan de pagina ziet u een icoon dat dit weergeeft, klikt u daarop dan komt u op de The W3C Markup Validation Service (W3C is het World Wide Web Consortium) waar u zelf onze website (of die van anderen) kunt controleren op fouten in de HTML. De kwaliteit van een programmeur is terug te vinden in zijn (HTML-)taalgebruik. Onze website zal daardoor op elk apparaat correct worden weergegeven, wij vinden dat belangrijk omdat dat toch een stukje respect toont aan u als bezoeker van onze website. U verwacht toch ook een mooi looppad naar een restaurant en niet een modderpad?

DREMPELVRIJ

Dan iets wat in onze website is ingebouwd, maar waar de meesten van u nooit wat van terug zien, en dat is het gebruik van Symantic Tags in de HTML. Dit zijn kleine "aanwijzertjes" die in de code zijn aangebracht voor mensen met een beperking, om te helpen onze site te bezoeken. Nee, niet rolstoelvriendelijk of zo, maar voor bijvoorbeeld blinden en slechtzienden of mensen met een leesbeperking (dyslexie bijvoorbeeld). Deze mensen kunnen gebruik maken van een "voorlees-app", en die kan door die "aanwijzers" zelf het menu vinden, of een hoofdartikel onderscheiden van randinformatie. Dit heeft overigens alleen maar zin als de HTML foutloos is geschreven, nog een reden voor ons dus om er voor te zorgen dat onze website foutloos is wat de HTML betreft.

STIJL

Tja, omdat velen toch gewend waren aan de stijl van onze oude website, hebben we de nieuwe website toch tintjes en aankleding gegeven die terug doet denken aan de oude site. Dus het zal niet veel moeite kosten om aan onze nieuwe website te wennen.

LAAT HET ONS WETEN

Mocht u vragen hebben over onze website, of problemen tegen komen, laat het ons dan alstublieft weten. We passen graag dingen aan als u dat nodig vindt en het het algemene nut van de website voor onze bezoekers ten goede komt. We wensen u veel surfplezier op onze nieuwe website.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.