Het weer in Hongarije RSS-feed De weersverwachting voor Hongarije, Nederland en Belgie http://www.hetweerinhongarije.nl nl-NL Mon, 30 Jan 2023 07:22:02 Europe/Amsterdam Mon, 30 Jan 2023 07:22:02 Europe/Amsterdam 1 dayly 1440 De dag begint koud en zonnig. In de loop van de dag toenemende bewolking. Inzicht. Hetweerinhongarije.nl De weersverwachting voor Hongarije van maandag 2023-01-30 Weerkaart voor Hongarije van maandag 2023-01-30

Goede morgen, jó reggelt.

LET OP:
De Hongaarse Meteorologische Dienst waarschuwt vandaag voor de kans op windstoten voor comitaat  GyĹ‘r-Moson-Sopron (CODE GEEL).

Column:
Op Mars (niet de chocoladereep, maar de planeet) staat opnieuw een fiasco stil van NASA. De marslander Insight doet het niet meer. Niet dat die marsrobot technische defecten vertoont, of dat er iets doorgebrand is in die machine, nee, de marslander Insight is wat stoffig geworden. Een beetje stof, het staat wellicht wat slordig, maar dat een apparaat van bijna 829 miljoen dollar er door in de problemen komt, dat is wel heel erg kras. Het probleem zijn de zonnepanelen. Mars is nogal een stoffige planeet waar het best flink kan waaien. En daar zit het probleem, het stof heeft zich verzameld op die zonnepanelen waardoor Insight steeds minder stroom krijgt, en nu uiteindelijk helemaal zonder stroom zit. Als afscheid heeft de marslander nog een berichtje verzonden naar de aarde:
"Mijn vermogen is erg laag, dus dit kan de laatste afbeelding zijn die ik kan verzenden. Maar maak je over mij geen zorgen: mijn tijd hier is zowel productief als sereen geweest. Als ik met mijn missieteam kan blijven praten, zal ik dat doen, maar ik zal hier binnenkort afmelden. Bedankt dat je bij me bent gebleven."
Leuk hoor, zo'n berichtje dat eigenlijk helemaal niet door Insight is verzonden, het is gewoon bedacht door een mannetje van NASA dat het berichtje door Insight liet verzenden. Feit blijft dat het curieus is dat NASA er niet aan heeft gedacht een ventilatortje bij het zonnepaneel te plaatsen om het stof te verwijderen, of een ruitenwissertje heeft aangebracht. Misschien een kantel-systeem om het zonnepaneel regelmatig even om te draaien zodat het stof er af valt. Allemaal mogelijkheden waar NASA niet aan heeft gedacht, waardoor er nu een marslander van 829 miljoen dollar niets staat te doen op Mars. Heel vreemd is het overigens niet, bedenk zelf maar, NASA is geen autofabrikant, want elke autobouwer had het benul gehad om even te denken aan schone paneeltjes. Volgende keer beter, NASA?

Het weer vandaag:
Vandaag begint de dag op veel plaatsen kouder dan verwacht. Ook schijnt de zon op veel plaatsen uitbundig en is er weinig bewolking. In de loop van de morgen gaat overal de bewolking toenemen, omdat halverwege de middag er vanuit het noorden een neerslag gebied op ons af komt. De wind kan levendig zijn in het noorden, matig tot vrij krachtig tussen de windkracht 2 en 5 uit westelijke richtingen. De temperaturen komen uit tussen de 4 en de 6 graden. In de hoger gelegen gebieden kan het kouder blijven.

Gezondheid:
-Koude ochtend en hoge luchtvochtigheid kunnen zorgen voor klachten zoals pijn in spieren en gewrichten.
-Door de fluctuerende luchtdruk kunnen er klachten ontstaan zoals een mistig gevoel in het hoofd (brainfog), en problemen met bloeddruk en bloedsomloop.
-De levendige wind kan aanleiding zijn tot hoofdpijn en migraine. 

Vanavond en vannacht:
In de avond zijn er verspreidde winterse buitjes over het land, maar in de nacht klaart het op de meeste plaatsen al weer op. De temperaturen komen uit tussen de -2 en de 2 graden. In de hoger gelegen gebieden kan het kouder gaan worden.

Het weer van morgen:
Dinsdag begint de dag aan de oostgrens en in het noordwesten met wat (winterse) buitjes. In het oosten klaart het overdag op maar in het westen zullen de buitjes zich gaan uitbreidden. Tegen de avond kan ook aan de oostgrens weer een buitje gaan vallen. De wind is zeer levendig. In het noordwesten kunnen er zeer krachtige windstoten voorkomen. Matig tot vrij krachtig tussen de windkracht 3 en 5 uit noordwestelijke richting. De temperaturen komen uit tussen de 4 en de 9 graden.

Langere termijn:
Woensdag en donderdag zijn er verspreidde regenbuien over het hele land met een levendige wind. De temperaturen komen uit tussen de 4 en de 10 graden. Vrijdag zijn er opklaringen en kan de zon weer tevoorschijn gaan komen. Toch zal een sporadisch buitje niet uitgesloten zijn. Tegen het einde van de middag zal er opnieuw vanuit het westen een neerslag gebied op ons af gaan komen. De temperaturen komen uit tussen de 2 en de 6 graden.

Spreuk van de dag:
Eind januari sterke vorst, zomers nog noch honger, noch vorst.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

http://www.hetweerinhongarije.nl Mon, 30 Jan 2023 07:22:02 Europe/Amsterdam
Zonnige perioden, later regenbuien. V-v-v-verhaal. Hetweerinhongarije.nl De weersverwachting voor Belgie en Nederland van donderdag 2020-10-22 Weerkaart voor Belgie en Nederland van donderdag 2020-10-22

Goede morgen, jó reggelt.

Op deze dag:
H-h-h-heeft u even tijd? Praten met een stotteraar kan wat verwarrend zijn, en duurt misschien wat langer, maar waarom zou u niet met een stotteraar praten? Het lijkt misschien een hele vreemde opmerking van mij, maar als u eens wist hoeveel mensen stotteraars uit de weg gaan.... Maar als u bedenkt dat u als toehoorder het al een beetje ongemakkelijk vindt naar een stotteraar te luisteren, bedenk dan eens hoe ongemakkelijk een stotteraar zich bij u in de buurt moet voelen. En dat ongemakkelijke gevoel zorgt er dan vaak voor dat de stotteraar alleen maar meer gaat stotteren. Niet alle stotteraars hebben dezelfde problemen met praten, je hebt stotteraars die herherherherhalen, of v-v-v-v-v-v-verlengen, of stotteraars die blok ka des hebben in woorden. Ook combinaties komen voor. Mocht u denken dat er niet zo veel stotteraars bestaan, hierbij even de saaie getallen. Bijna 1% van de bevolking stottert en dat komt in Europese Unie neer op zo'n 3,4 miljoen stotteraars. En er zijn best veel beroemde stotteraars, zoals Marilyn Monroe, Bruce Willis, en Winston Churchill, of wat dichter bij huis Axel Daseleire, Arno Hintjes en Bart Peeters. Vandaag is het Wereldstotterdag, wat niet betekent dat u vandaag allemaal maar moet gaan stotteren om mee te doen aan deze dag. Maar wat wel heel toepasselijk zou zijn is dat u het komende jaar wat meer tijd uittrekt om naar stotteraars te luisteren. Als u geduld opbrengt om te luisteren heeft een stotteraar sowieso al meer rust waardoor die beter uit de woorden kan komen. En doe dat dan niet alleen vandaag, maar altijd, zo moeilijk is dat toch niet?

Het weer vandaag:
Vandaag begint de dag met gedeeltelijke tot overwegende bewolking en in het zuidoosten van België kan wat regen vallen. In de loop van de middag zullen vanuit het (zuid)oosten de regenbuien zich over heel België en (zuid) Nederland uitbreiden. De temperaturen komen uit rond de 16 graden. De wind is daarbij matig tot krachtig, aan de kust krachtig tot hard, uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond en vannacht:
De bewolking en de buien nemen in de loop van de avond en nacht af. De nachttemperatuur komt uit rond de 10 graden.

Langere termijn:
De komende dagen blijft het wisselend bewolkt en de kans op regen blijft aanwezig. De temperaturen schommelen rond de 15 graden overdag, in de nachten komt het kwik uit rond de 10 graden. De wind neemt wat af en zal matig tot hooguit vrij krachtig worden uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen.

Spreuk van de dag:
Schijnt in de wijnmaand volop de zon, dan kent de winter geen pardon.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

http://www.hetweerinhongarije.nl/nlindex.php Thu, 01 Jan 1970 01:00:00 Europe/Amsterdam