Het weer in Hongarije RSS-feed De weersverwachting voor Hongarije, Nederland en Belgie http://www.hetweerinhongarije.nl nl-NL Sat, 27 Nov 2021 07:33:48 Europe/Amsterdam Sat, 27 Nov 2021 07:33:48 Europe/Amsterdam 1 dayly 1440 Bewolking en kans op een bui. NASA. Hetweerinhongarije.nl De weersverwachting voor Hongarije van zaterdag 2021-11-27 Weerkaart voor Hongarije van zaterdag 2021-11-27

Goede morgen, jó reggelt.

Column:
Ik had het eerder al eens over de negatieve effecten op de gezondheid van een verblijf in de ruimte. Uit onderzoek bij astronauten die lange tijd in het ISS verbleven is gebleken dat ze hersenschade hadden opgelopen, die tot Alzheimer leidt. NASA is op het moment bezig een simulatie op te zetten waaraan een aantal mensen deel zal nemen. Het gaat om een nabootsing van een verblijf op Mars. Het is nog maar de vraag of een missie naar de rode planeet ooit succesvol zal zijn, want intussen zijn er nog veel meer problemen aan het licht gekomen die zo'n missie in ernstig gevaar kunnen brengen, en al die problemen hebben te maken met de gezondheid van de mars-reizigers. Op de eerste plaats is er het gevaar dat die reizigers al voordat ze aankomen op Mars volledig doorgedraaid zullen zijn, met z'n allen in een kleine ruimte zitten is voor een korte tijd geen probleem, maar zo'n reis kan 9 maanden duren. Stel je voor, met 4 mensen in een camper zitten die 9 maand onderweg is. Je kan wat afleiding meenemen, boeken, een virtual-reality-bril, maar dan nog, de kans op conflicten onderling is groot, en depressies, stress en angstaanvallen liggen op de loer. De lange tijd in de ruimte zorgt er voor dat de botten verzwakken, en de kans op botbreuken neemt flink toe. Met medicijnen is dat enigszins te ondervangen, maar dan nog. De aarde beschermt ons, mensen, tegen de gevaarlijke straling in de ruimte. Zit je in een ruimtevaartuig dan ben je minder beschermd en de kans op kanker neemt flink toe. Ook kan spontaan acute stralingsziekte optreden. Dan is er nog een probleem dat de kop opsteekt als je in gewichtloze toestand verkeert. Je ogen gaan achteruit, na zo'n reis van 9 maanden heb je hoogst waarschijnlijk voor de rest van je leven een bril nodig. In de ruimte gaat ook je afweersysteem achteruit, terwijl ziekteverwekkende bacteriën juist sterker worden in gewichtloze toestand. Dus de kans dat je flink ziek wordt onderweg is ook groter. Nou zullen al die problemen niet voorkomen bij de mars-simulatie die NASA aan het organiseren is, dus daar vinden ze wel vrijwilligers voor. Maar voor de echte reis naar Mars is er een vereiste die Elon Musk goed onder woorden wist te brengen. Elon Musk is met zijn bedrijf SpaceX druk bezig met het uitwerken van plannen om een reis naar Mars te realiseren. Volgens Musk moeten kandidaten die mars-astronaut willen worden er geen probleem mee hebben dood te gaan. Iemand belangstelling om te solliciteren? Het gaat om een dienstverband van langere tijd.

Het weer vandaag:
Vandaag krijgen we verspreid over het land te maken met veel bewolking en kans op buitjes. De wind is zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen. De temperaturen komen uit tussen de 3 en de 11 graden.

Gezondheid:
-De vochtige koele lucht in de morgen kan klachten veroorzaken zoals pijn in spieren en gewrichten en krampen in spieren en ingewanden.

Vanavond en vannacht:
Vanavond en vannacht vallen er buitjes. De nachttemperaturen komen uit tussen de 3 en de 9 graden.

Morgen:
Zondag staat er opnieuw een koufront voor de deur waardoor het een natte sombere dag gaat worden. In het noordwesten kan er (natte) sneeuw vallen. De wind is zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen. De temperaturen komen uit tussen de 3 en de 12 graden.

Langere termijn:
De nieuwe week beginnen we met meer ruimte voor de zon, maar de kans op neerslag blijft aanwezig en de wind kan zeer levendig zijn. De temperaturen dalen en komen in de nacht weer onder het vriespunt.

Spreuk van de dag:
St. Achuit (27 nov) doet het zaaikleed uit.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

http://www.hetweerinhongarije.nl Sat, 27 Nov 2021 07:33:48 Europe/Amsterdam
Zonnige perioden, later regenbuien. V-v-v-verhaal. Hetweerinhongarije.nl De weersverwachting voor Belgie en Nederland van donderdag 2020-10-22 Weerkaart voor Belgie en Nederland van donderdag 2020-10-22

Goede morgen, jó reggelt.

Op deze dag:
H-h-h-heeft u even tijd? Praten met een stotteraar kan wat verwarrend zijn, en duurt misschien wat langer, maar waarom zou u niet met een stotteraar praten? Het lijkt misschien een hele vreemde opmerking van mij, maar als u eens wist hoeveel mensen stotteraars uit de weg gaan.... Maar als u bedenkt dat u als toehoorder het al een beetje ongemakkelijk vindt naar een stotteraar te luisteren, bedenk dan eens hoe ongemakkelijk een stotteraar zich bij u in de buurt moet voelen. En dat ongemakkelijke gevoel zorgt er dan vaak voor dat de stotteraar alleen maar meer gaat stotteren. Niet alle stotteraars hebben dezelfde problemen met praten, je hebt stotteraars die herherherherhalen, of v-v-v-v-v-v-verlengen, of stotteraars die blok ka des hebben in woorden. Ook combinaties komen voor. Mocht u denken dat er niet zo veel stotteraars bestaan, hierbij even de saaie getallen. Bijna 1% van de bevolking stottert en dat komt in Europese Unie neer op zo'n 3,4 miljoen stotteraars. En er zijn best veel beroemde stotteraars, zoals Marilyn Monroe, Bruce Willis, en Winston Churchill, of wat dichter bij huis Axel Daseleire, Arno Hintjes en Bart Peeters. Vandaag is het Wereldstotterdag, wat niet betekent dat u vandaag allemaal maar moet gaan stotteren om mee te doen aan deze dag. Maar wat wel heel toepasselijk zou zijn is dat u het komende jaar wat meer tijd uittrekt om naar stotteraars te luisteren. Als u geduld opbrengt om te luisteren heeft een stotteraar sowieso al meer rust waardoor die beter uit de woorden kan komen. En doe dat dan niet alleen vandaag, maar altijd, zo moeilijk is dat toch niet?

Het weer vandaag:
Vandaag begint de dag met gedeeltelijke tot overwegende bewolking en in het zuidoosten van België kan wat regen vallen. In de loop van de middag zullen vanuit het (zuid)oosten de regenbuien zich over heel België en (zuid) Nederland uitbreiden. De temperaturen komen uit rond de 16 graden. De wind is daarbij matig tot krachtig, aan de kust krachtig tot hard, uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond en vannacht:
De bewolking en de buien nemen in de loop van de avond en nacht af. De nachttemperatuur komt uit rond de 10 graden.

Langere termijn:
De komende dagen blijft het wisselend bewolkt en de kans op regen blijft aanwezig. De temperaturen schommelen rond de 15 graden overdag, in de nachten komt het kwik uit rond de 10 graden. De wind neemt wat af en zal matig tot hooguit vrij krachtig worden uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen.

Spreuk van de dag:
Schijnt in de wijnmaand volop de zon, dan kent de winter geen pardon.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

http://www.hetweerinhongarije.nl/nlindex.php Thu, 01 Jan 1970 01:00:00 Europe/Amsterdam